Tuesday, March 8, 2011

grenade?????what!!!!

assalammualaikum 
& hello there world!


Korang mesti suka dengar lagu-lagu omputih ni kan rentak memang seronok je dengar terhenjut-henjut badan lagi-lagi kalau lagu rancak. tapi dulu penah bila lagu tu popular je tetibe orang cakap "weiyh jgn nyanyi lagu tu doe lagu tu puja setan!" contoh lagi si gaga yang alejandro orang cakap lagu ni utk jesus. Tapi yang pelik kenapa ye radio-radio kat mesia ni tak tapis agak agak dah popular baru nak heboh-heboh cakap haram. mencegah tu lebih baik dari merawat bukann.


Aku terkejut dengan lagu pujaan hatiku ini.. Bruno mars.. suka dengar lagu grenade memang best lagi-lagi bile rasa cam kecewa . tapi tadi bile tengok lirik dia betul-betul



"No, no, no, no

Black, black, black and blue beat me till I'm numb
Tell the devil I said “hey” when you get back to where you're from
Mad woman, bad woman,That's just what you are, yeah,
You’ll smile in my face then rip the breaks out my car
Gave you all I had And you tossed it in the trash"

Okay for those yang susah nak paham bahasa omputih ni here the translator peeps

"Tidak, tidak, tidak
Hitam, hitam, hitam dan biru memukul aku sampai aku rasa mati
Beritahu iblis aku berkata "hey" bila anda kembali ke mana anda daripada wanita gila, wanita yang buruk,Itu ialah kamu, yeah,Anda akan senyum di wajah saya kemudian merobek pecah kereta saya Memberi anda saya semuanya mempunyai Dan anda melemparkannya ke tempat sampah."

In malay macam gampang sikit bile dah di translate kan hee . tapi faham kan.. kasar kan.. bile nyanyi tu macam soft je rasa lagu ni... lirik dia mcm si bruno ni benar-benar kecewa kan. Walau pape pun kite ni sebagai orang melayu jangan lah ikut sangat agenda barat tu kalau betul-betul suka jangan nyanyi je analisa dulu lirik dia okayh!


 

terima kasih daun keladi, kalau rajin komen sekali :)

3 comments:

Tuan Penasihat said...

hahahahaha
macam lawak jer bunyinya.
tapi betul, muzik diaorang yg cover lirik diaorang yang kebanyakkannya rosak akhlak tu.
budak kita pun main suka jer apa yg barat bagi. janji omputeh.

cik yam said...

*_* true true..iluminati kah.

NISS said...

suke sgt lagu ni..rentak n lirik yg best..;)