Friday, March 18, 2011

Addicted : Pistachios

assalammualaikum rakan-rakan

sejak kebelakangan ini sangat sibuk dengan pelbagai assignment dan dan peneman setia ialah kacang pistachio tahukah anda kacang ini berasal dari mana...?

kacang ni merupakan makanan kegemaran ratu selba atau dikenali sebagai ratu Balqis . kunyah-kunyah kacang ni banyak khasiat sambil boleh menurunkan kadar kolestrol pastu kan boleh mengurang kan kadar risiko sakit jantung..tapi time nak makan mencabar jugak lah kekadang kulit dia keras isi dia sedap sedap!

Start suka masa mak balik dari mekah bawak balik kacang ni memang lah perghh sedap sangat lepas tu bila dah habis 3 bungkus start lah rasa ketagih sekali hari tu pergi petronas jumpa pulak dekat adik-beradik kacang lahhh ada jual dekat mesia rupanya hik3 ...lepas tu tiap-tiap hari time tengah isi minyak start lah pegi beli... mahal tau RM2.90 satu bungkus kecikk memang jangan harap lah nak kongsi dengan siblings haha..

hah ini lah yang berharga RM2.90 itu ..

Ini lah rupa mereka mereka yang sedap dan seronok apabila dikunyah!



p/s: perghh anak buah aku nak dapat notebook haha nak bawak g mrsm lah katanya KONON!! haha
tapi aku rasa dia yang paling pandai dalam family so she deserve it lah kan... esok banyak nye aktiviti haihh

p/s/s: eh eh nak off nak tengok raja lawak akhir karang  ... Balas,R2 n man hangpa semua best! ta kisah sapa menang .. heehee


terima kasih daun keladi, kalau rajin komen sekali :)

7 comments:

Anonymous said...

sedapnya

Stupidot :) said...

Pistachio *betul ke ejanya ni?
Kacang tu sedap! emmm...

cik yam said...

kacang pista ..^_^

nani kiut said...

ak sgt2 ske kacang nih,,kat tganu ade yg dr mekah..tp 1paket kecik rm20..ade dlm loker ak..sayang nk mkn..HAHAHA

cik yam said...

sengal je kau nk tggu berkulat hape.. hehe

nani kiut said...

mhal sgt la..smpai x sggup ak nk mkn

Ms said...

hello there, nice blogshop! u pkai lens kn.. pls do visit my blogshop yeah! http://momoeyes.blogspot.com/

100% authentic circle lens directly imported from Korea. :)