Thursday, May 19, 2011

Banyak nya dugaan~

assalammualaikum

Pukul 9.30pagi dapat panggilan dari nombor yang tak dikenali
"halo mariam,puan aida bercakap ni,ptptn kol dorang cakap dorang tak dapat nak masukkan duit, cimb cakap akaun u tak aktif"
dan selepas itu aku hanya kedegaran suara pn.aida "haloo haloo mariam are you still there" tuut tuut~
terus mandi.pergi cimb *bajet nak serang . Sampai-sampai ambik no.
Tak sempat duduk no dah kene panggil "ye cik ade apa boleh saya bantu?"
saya nak tanya knp account saya tak aktif "sebentar ye,bak mai ic"
****checking "eh aktif je cik saya rasa ptptn salah masuk no acc ni"
"ok tape-tape trima kasih" hell yes.


***kol ptptn pulak***
"encik saya dkt cimb ni dorang cakap account saya aktif je"
"ok kalau macam tu cik mariam sila bagi bank statement dan juga ic ye lagi afdal jika terus faks secepat mungkin"
"bila boleh clear duit camtu?"
"kami terpaksa buat yang baru dan mungkin dalam bulan 6 ni "


teeett@#$%%%^
kau tau tak aku nak daftar sem minggu depan kau igt aku nak bayar pakai apa  ? sumpah cam lahan*t haihh kan dah mencarut ...benci arr cmni!!!!!!!!!!
       _____________________________________________________________________


situasi kedua: (after an hour)

truuut truuut *halooo
"haloo mak , yam ni pt cakap acc orang tak aktif bulan 6 ni baru masuk"
"hurm teruk nya " mak jawab dengan nada tenang
"daftar minggu depan mak , boleh tak hulurkan duit mak dulu",nada cuak gila time ni
"k, dapat pt hulur balik"nada gelak sipu-sipu.
"no worries i will pay u double mum" muwahh muwahh

______________________________________________________________________________


*seb baik mak ade haihh dah nak masuk sem ke5 semua mak yang bayarkan yuran baik aku tak payah pinjam dengan si pffftttt~


terima kasih daun keladi, kalau rajin komen sekali :)

11 comments:

cik golek...... said...

cian..b'sabo jela yea.. :)

nani kiut said...

so swit

hawiz said...

sabar2...huhu..mmg leceh sikit ptptn nie..hawiz dh byk kali kene..seksa.

cik yam said...

cik golek: tgh sabar dgn hati yg terbuka

cik yam said...

nani: sweet dgn mak seb baik anak bongsu weiyh

cik yam said...

hawiz: eish yeke... humphh tu lah pasal

cik yam said...

hawiz: eish yeke... humphh tu lah pasal

アヌム ちゃん said...

Salam. singgah sini baca entri~ Nice blog :)
Sudi2 la visit me @ frommetoyou eh..arigatou..(^____^)

cik yam said...

baik=)

Mr. J said...

Slmt Hari Gawai Dayak .. xdtg Swk ke? eheh.. Nama berita nuan? udah nemu jako iban?

cik yam said...

nak nemu dako iban..