Saturday, June 4, 2011

First week in college.

Assalammualaikum

Alhamdulilah dah lepas seminggu,sesi perkenalan dengan lecturer-lecturer yang akan mengajar. Eksited sem ni dapat lec semua yang gempak.tehee ade lima subjek semua nya.

Investment: subjek ni paling core aku rasa sebab jam kredit pun 4. Madam Kat yang ajar well aku memang suka cara dia lecture dengan mata dia yang akan besar kecik besar kecik bila point penting. Bila mata start mengantuk memang sentap lah kau kene panahan mata dia.

Malaysian Economy: Untuk subjek ni Madam Yohana ,first time madam ni ajar tapi jieja cakap dia okay tapi strict sket. Awal-awal lagi kiteorang dah kene perform two group which is untuk group satu kene ada 12 orang untuk pergi bersiar-siar dan buat trip report. Kiteorang bercadang gi bukit merah laketown resort di Perak. *Nak cari van untuk disewa masalah terhebat sekarang ni. Tuk yang second group yang kene buat tu kene ada 5 orang je untuk presentation yang tak bestnya tergroup dengan seseorang yang suka buat muka haihh *aku lagi suka dia buat muka dari dia tak buat kerja,tehee tu yang ambik je lah.


Organizational Behaviour: Sir Sufian muda lagi baya kakmai 26 dah bertunang . Best jugak lah dia mengajar, al-maklum lah motivator ade aura tersendiri nak attract attention pelajar.

Operation Management: Madam Azzah agak laju kut dia ajar aku baru nak tulis 'the' tetibe dia dah muka surat sebelah haha memang style lah. Madam rupanya dah mengandung 6 months masa dia ajar aku sem lepas tak nampak sangat . walaupape pun aku doakan yang terbaik untuk madam serta baby beliau.

Human Resourse: Pergh subject ni paling seronok sebab lecturer yang mengajo pun menyeronokkan Miss bibi . Cara dia eleborate point memang terbaik! lagi satu miss ni je yang first week dah kerah student wat presentation tapi okay lah tade lah pepetang jumaat tu menguap jer. haritu group aku present dapat 7 out of 10. kool kan.

Patut nya sem ni kene ambik MUET tapi entahlah daftar untuk muet tinggal 2 minggu lagi aku still lagi tak tau nak decide whether sem ni atau sem depan . Sebab classmate aku semua nak daftar next sem karang aku je nak amik sem ni mahunya candidate A je yang wujud . hekhek .

till then.
terima kasih daun keladi, kalau rajin komen sekali :)

5 comments:

zati embong said...

hihi,so good luck utk this sem O.o

zue lina said...

good luck dear...rindu saat2 sekelas dgn ko dulu...=)
tpi nak tau jgk..statement nie "aku lagi suka dia buat muka dari dia tak buat kerja" untk sape???heeee=D

cik yam said...

zati embong : tengkayu . nk study sungguh2 dapatkan dekan =)

cik yam said...

zue:nnt aku im ko kat fb yer hehe

zue lina said...

jgn lupe bgtau yer cik yam..haha