Sunday, January 9, 2011

KISMIS for brain kismis untuk hidup!

assalammualaikum

ok memula just ignore segala side bar aku yang belah kanan yang sudah menjunam ke bawah, anyone tolong lah bg tips camne nk betulkan tension tahu.

back to the main topic:

Nabi Muhammad SAW bersabda: "Barangsiapa memakan kismis merah sebanyak 21 biji setiap hari sebelum sarapan pagi, maka dia tidak akan tertimpa penyakit kecuali kematian".

sekarang dekat kedai ke pasar malam pasarraya besar-besar tu memang akan ada jual kismis so pasni jangan malas-malas nak grabbb banyak sangat khasiat lagi-lagi budak yang sem ni nak amik paper law cam aku ni memang wajib ada kismis sebagai peneman setia..
ok jenis yang ni yang paling femes lah g memana nampak maid ni hik3

kat rumah ada yang ni sebab mak yang belikan . tak boleh langkah tau.

ok review sket khasiat dia :

  • mengandungi kadar antioksidan yang tggi kadang-kadang rasa manis en tapi tu rasa sebenar buah-buahan so korang takkan gemuk.
  • dapat menguatkan jantung,otak meghilangkan panas dan banyak lagi

p/s: jangan lupa makan tahu jadikan snek harian ...bloop bloopp ..dah macam pakar kesihatan ^_^


terima kasih daun keladi, kalau rajin komen sekali :)

1 comment:

armouris said...

lagi info tentang kismis di SIHAT SELALU - Rahsia Kismis