Thursday, April 5, 2012

I been HIRED!

Assalammualaikum

Alhamdulilah alhamdulilah saya dah dapat kerja .. dah dapat kerja !....
*Maaf diatas keeksited melampaui batas
Semalam aku temuduga kat cheras Business centre well aku suka environment tempat tu
senang parking kete jalan tak berapa sesak nak naik office ade lift bhai.
Yang paling best boss dia sangat kool and ohsem

Masa dia temuduga aku tu sebijik aku teringat kat Mr.Tan english teacher kiteorg masa skolah teknik memang sikap macam bapak2 tapi lawak2 camtu..
During interview asyik gelak je..

But then here are some tips:


  1. Jangan pernah tanya berapa gaji kau .(kau tak keje lagi dah demand tinggi) tunggu sampai dia bukak cerita pasal expected salary . Kalau dia nak bagi kurang dari tu ambik sahaja lagi2 kalau fresh graduate. Zero experience kan.
  2. Kalau dia tanya bila kau nak start jawab secepat mungkin hari ni pun saya boleh start keje. (This just want to show that u are really want the job badly) bertapa bersungguh-sungguh nya engkau.
  3. PAKAI FORMAL!! baju kurung memang consider as formal yang tak formal t-shirt , jeans.
  4. Bring resume dengan sijil2 .. bawak salinan resume bagi kat interviewer tu...sijil tu letak dalam file yang boleh selak satu-satu tu nampak lah kau ni cermat.
  5. Datang setengah jam awal ( how punctual you are) 
  6. Pakai baju gelap not more than 3 colour tau!jangan beriya sangat mcm nak gi kenduri kawin.

Baiklah itu sahaja =) Isnin depan akan bermula lah keje ku sebagai audit assistant dia J.k Lim & partners firm ni kecik sahaja sesuai lah untuk aku yang baru nak menimba pengalaman ni .. Wish me luck guys..<3<3

terima kasih daun keladi, kalau rajin komen sekali :)

4 comments:

norfarhanah said...

Selamat Bekerja! Akhir bulan share gaji ea? Mwheheheh ;3

norfarhanah said...
This comment has been removed by the author.
Syiqin Dean said...

selamat menimba pengalaman baby :)

Outbound di malang said...

salam gan ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya gan !